Eunoia

Beautiful Thinking

Με αφετηρία τον τόπο καταγωγής μας, με σεβασμό προς την φύση και την παράδοση δημιουργήσαμε το ελαιόλαδο eunoia, με εξαίρετο άρωμα και μοναδική γεύση!

eunoia
Beautiful Thinking

[εύνοια] είναι ελληνική λέξη που σημαίνει “καλό μυαλό”, ”όμορφη σκέψη”. Αποτελείται από τις λέξεις εú “good / beautiful” και νούς “mind”. Προσδίδει ένα αίσθημα καλής θέλησης και καλοσύνης.

Εμείς
Beautiful Thinking

Με το εξαίρετο άρωμα και τη μοναδική του γεύση, το ελαιόλαδο αποτελεί τη βάση της Μεσογειακής κουζίνας, από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα.
Tο ελαιόλαδο αποτελεί κάτι παραπάνω από ένα συστατικό στην κουζίνα μας, είναι η παράδοση, οι μύθοι, οι αναμνήσεις, τα αρώματα και οι γεύσεις της ζωής μας.
Έτσι και εμείς θελήσαμε να δημιουργήσουμε ένα εξαιρετικό Ελληνικό παρθένο ελαιόλαδο - Κορωνέϊκης ποικιλίας που θα κλείνει μέσα του όλη τη γεύση και το άρωμα από τους ελαιώνες μας.

Ένα προϊόν υψηλής ποιότητας, βασισμένo στην παράδοση και φτιαγμένo με αγάπη και λεπτομέρεια.
Μια ομάδα ανθρώπων που νοιάζεται για τη γη και την ιστορία που περιέχει, που πιστεύει στην κουλτούρα του έξτρα παρθένου ελαιόλαδου και είναι πρόθυμη να εξηγήσει τα οφέλη του και να διαδώσει την κουλτούρα του.

Εδώ και 50 χρόνια παράγουμε ελαιόκαρπο και δημιουργούμε extra παρθένο και premium ελαιόλαδο. Το όραμά και η δέσμευσή μας είναι να διασφαλίσουμε την εξαίσια γεύση και την υψηλή ποιότητα στο λάδι μας. 

Εξαίρετο Παρθένο Ελαιόλαδο

Με σεβασμό στον τόπο καταγωγής και παραγωγής μας, συνδυάζουμε αρμονικά την παράδοση με την καινοτομία ώστε να βελτιώσουμε την ποιότητα του ελαιολάδου. Στόχος μας να λειτουργούμε με απόλυτο σεβασμό προς την φύση και το περιβάλλον αλλά και να συμμετέχουμε στην προστασία του.

Στην καλλιέργεια μας θέτουμε στην κορυφή της πυραμίδας τον παράγοντα βιωσιμότητα και πρακτικές οι οποίες θα μας επιτρέψουμε να μειώσουμε, όσο το δυνατόν περισσότερο, το περιβαλλοντικό μας αποτύπωμα, το οποίο βοηθάει στη λήψη οργανοληπτικών συστατικών όπου μας οδηγούν στην επίτευξη υψηλότερης ποιότητας για το ελαιόλαδό μας.

Η ιστορία της ελιάς και του ελαιόλαδου είναι ταυτισμένη με την ιστορία της Ελλάδας. Συνεχίζοντας την κουλτούρα και την παράδοση της χώρας μας θέλουμε να συνδράμουμε στην αναγνώριση του ελληνικού εξαιρετικού παρθένου ελαιολάδου Κορωνέϊκης Ποικιλίας σε όλο τον κόσμο.

Ελαιοτριβείο Ψυχρής Έκθλιψης

Εξάγουμε το ελαιόλαδο λίγες μόλις ώρες μετά, τη συγκομιδή των καρπών, με τη μέθοδο της ψυχρής έκθλιψης, αποθηκεύεται σε ανοξείδωτες δεξαμενές έτσι, ώστε να επιβραδυνθεί η γήρανση και να παραμείνει σε ελεγχόμενη θερμοκρασία και περιβάλλον χωρίς φως, διατηρώντας με αυτό τον τρόπο αναλλοίωτα όλα τα ωφέλιμα συστατικά του και αρώματα.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να μην απομακρύνονται και να μη καταστρέφονται πολύτιμα βιοενεργά συστατικά του (όπως βιταμίνες, λιπαρά οξέα και πολυφαινόλες).

Επιτρέποντας μας να λαμβάνουμε το βέλτιστο του καρπού!

"Υγρό Χρυσό"

Το πλούσιο σε συστατικά έδαφος της περιοχής μας και η θαλασσινή αύρα που διαπερνά τα ελαιόδεντρα προσδίδουν στο ελαιόλαδό μας παγκόσμια μοναδικότητα. Η πρώιμη συγκομιδή ελαιόκαρπου, μας δίνει υψηλής ποιότητας ελαιόλαδο.

Κάθε βήμα στην παραγωγική διαδικασία συμβάλλει στην ποιότητα και διατήρηση των φυσικών χαρακτηριστικών του ελαιόλαδου. Συνεργαζόμαστε αποτελεσματικά με έμπειρους παραγωγούς για την επίτευξη των στόχων μας. Το λάδι μας τυποποιείται και συσκευάζεται σε αυστηρές συνθήκες υγιεινής, με χαμηλή οξύτητα διακριτικό άρωμα και υψηλή διατροφική αξία.

To όραμα μας να προβάλλουμε παγκοσμίως το εξαίρετο και ιδιαίτερο ελαιόλαδο Κορωνέϊκης ποικιλίας.

Αρχαία Κυλλήνη

Το αρχαίο λιμάνι της Κυλλήνης χρονολογείται από τον 5ο έως τον 2ο αιώνα π. Χ. Αποτελούσε ένα από τα σημαντικότερα λιμάνια της αρχαίας Ήλιδος, το οποίο εξυπηρετούσε το ιερό της Ολυμπίας και τους Ολυμπιακούς Αγώνες που οργανώθηκαν για πρώτη φορά και επαναλαμβάνονταν κάθε τέσσερα χρόνια στην περιοχή αυτή, προς τιμήν του Δία. Η μετακίνηση αγαθών και ανθρώπων που έρχονταν για να προσκυνήσουν στο ιερό ή για τους αγώνες γίνονταν κατά κύριο λόγο μέσω των θαλάσσιων οδών. Επομένως, το λιμάνι της Κυλλήνης καθιερώθηκε για τη μετακίνηση ανθρώπων και αγαθών από όλον τον τότε ελληνικό κόσμο, τα κύρια προϊόντα ήταν το λάδι, η σταφίδα και το κρασί. Tο λιμάνι της Κυλλήνης αποκτά σημαντικό ρόλο, διότι η θέση του λιμανιού συνέδεε τη Δύση και τις χώρες της τωρινής Κεντρικής Ευρώπης με την περιοχή. Το ελαιόλαδο είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με την ελληνική ιστορία και την παράδοση του τόπου μας, εδώ και 3000 χρόνια.

Eunoia Greek ExtraOliveOil Beautiful Thinking